Abonneer je op onze blog!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Social

‘Help Lieke (4 jaar) kinderkanker te bestrijden’, zo heet onze actie die vanaf vandaag live gaat op social media en onze blog. Help jij Lieke mee door een donatie te doen aan het Prinses Máxima Centrum via onderstaande link? Elke donatie gaat rechtstreeks naar het Prinses Máxima Centrum. Geen tussenpersoon, geen tussenrekening en 100% van je donatie naar het PMC.

Prinses Máxima Centrum

Als je nog niet eerder te maken hebt gehad met kinderkanker en je deze ‘kankerwereld’ niet kent, dan is het lastig om je een voorstelling te maken van dit centrum. Je leest het goed, het is géén ziekenhuis, het is veel meer dan dat. Het centrum straalt hoop en kracht uit en is naast genezing, gericht op optimale kwaliteit van leven. Ondanks de kanker moet de ontwikkeling van kinderen doorgaan en streef je naar optimale kwaliteit van leven. Zo is er een kinderbibliotheek aanwezig, een school, een muziekstudio, een bouwplaats, een opvang voor broertjes en zusjes en meerdere speeltuinen om in beweging te blijven.

Het kinderprogramma ‘Klokhuis’ heeft in 2019 een mooie aflevering gemaakt over dit centrum. Neem even de tijd, pak iets te drinken en kijk met aandacht naar deze aflevering die ongeveer een kwartier duurt. Dan weet je waarom en waar je donatie naar gaat.

https://www.npostart.nl/VPWON_1289198

Help je Lieke mee?

Op vrijdag 23 augustus 2019 kreeg onze tweejarige dochter een alles verwoestende diagnose: Acute Lymfatische Leukemie (ALL). Onze wereld stortte in, de grond onder onze voeten verdween en we kwamen in een wereld terecht waar niets meer zeker is. Leven en dood aan een zijden draadje. Volledig afhankelijk van medische zorg, chemo’s en tal van medicijnen. Lieke verloor de kracht en de spieren om te lopen, werd zo misselijk van de chemo’s en medicijnen dat ze niet meer wilde eten en daardoor overgeleverd was aan een sonde en sondevoeding.

Inmiddels gaat het veel beter met haar en kunnen we ons leven weer wat oppakken. Ze ontwikkelt zich als een echte vierjarige en gaat zelfs naar de basisschool. Op 23 augustus 2021 mogen wij dan eindelijk de vlag uithangen en is er een einde gekomen aan het tweejarige behandeltraject. Natuurlijk zijn wij er nog (lang) niet en kent het leven nog steeds geen zekerheden. Want wie garandeert ons dat het voor altijd wegblijft?

Om dit te vieren geven we een BETERfeest en willen we, los van het BETERfeest, zoveel mogelijk geld ophalen voor het Prinses Máxima Centrum (www.prinsesmaximacentrum.nl). Dit is geen ziekenhuis, het is een centrum waar naast optimale zorg ook (baanbrekend!) onderzoek wordt gedaan. Het centrum straalt hoop, kracht en positiviteit uit, ondanks dat er kinderen zijn die het niet redden. Want nog steeds overlijdt 1 op de 4 kinderen met kinderkanker. Onderzoek is de poort naar genezing en dus is er veel geld nodig.

Wij vragen geen geld voor Lieke, geen geld voor ons, maar willen zoveel mogelijk geld ophalen voor het Prinses Máxima Centrum. Doneer royaal, want met elke euro komen we dichter bij de 100% genezing. Help je Lieke mee?

BETERfeest: op zoek naar sponsoren!

Zoals eerder gezegd willen we een mooi BETERfeest geven, een kinderfeest waar Lieke -maar ook het leven- centraal staat. Laten we stilstaan bij het leven en beseffen hoe dun het lijntje kan zijn met de dood. Om het feest nog mooier te kunnen maken, zijn wij op zoek naar sponsoren zodat we zoveel mogelijk geld kunnen ophalen. We worden al aan alle kanten geholpen, maar zijn nog zoek naar een vorm van catering (foodtruck? poffertjeskraam? een andere vorm van catering?). Dus als er bedrijven of mensen zijn in Noord-Nederland die ons kunnen helpen of ons van tips kan voorzien, horen wij dat graag. Onze dank is groot!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Update actie, BETERfeest & Lieke

do jul 29 , 2021
Actie Sinds een aantal weken is de actie ‘Wie helpt Lieke kinderkanker te bestrijden?’ gestart met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen […]