Abonneer je op onze blog!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Social

Eindelijk dan, ons BETERfeest! Je leest het goed, óns feest, want kanker heb je nooit alleen. Het feest is net zo goed voor haar broertje, voor ons als ouders, maar ook een feest voor de opa’s en oma’s en alle andere belangrijke mensen om ons heen die de afgelopen twee jaar mee hebben geleefd. Een feest voor ons allemaal waarin we een unieke film hebben laten zien van Liekes strijd, de kralenketting hebben laten zien en het uiteindelijke bedrag van onze actie kenbaar hebben gemaakt. Wat was het geweldig. Fan-tas-tisch en om nooit meer te vergeten.

Voorbereidingen

Zoals jullie net in mijn vorige blog hebben kunnen lezen, gingen mijn eerste gedachten en ideeën over het BETERfeest nogal ver. En niet helemaal realistisch (ahum). Om een realistisch plan te maken en daar alle voorbereidingen voor te treffen, zorgde voor veel hoofdpijn en zorgen. De impact van de afgelopen jaren voelen we namelijk nog steeds. Bovendien ligt er zoveel lading op het feest en samen met de druk van het werk, gezin, ziekenhuisafspraken en de medicijnen, konden we alles moeilijk combineren. Dus dat betekende: hulptroepen inschakelen!

Daar hebben we dan ook gretig gebruik van gemaakt. Nadat René en ik eerst in grote lijnen hebben bedacht hoe we het liefst het feest willen hebben en wat ons budget is, hebben we familie en vrienden ingeschakeld. En laat ik je nu alvast vertellen: zonder hun hulp hadden we het zeker niet op deze manier kunnen doen. Dus alle dank daarvoor. Zo was er iemand ‘hoofd decoratie’, ‘hoofd catering’ en waren er mensen verantwoordelijk voor de techniek en het grovere werk (sjouwen, opbouwen). Ondertussen waren René en ik druk bezig met het vinden van sponsoren, het maken van een film over Liekes strijd de afgelopen jaren en hielpen we mee waar nodig was.

Je leest het goed. Een film over Liekes strijd. Beelden zeggen immers meer dan woorden (of foto’s). Deze film zien we als een soort nalatenschap aan haar, als zij over een flink aantal jaren vraagt hoe alles precies gegaan was. Tegelijkertijd is het maken van de film een vorm van verwerking en kunnen we op deze manier beter laten zien wat de impact van kanker op ons allemaal is. Want zoals eerder gezegd, kanker heb je nooit alleen. Het is dan ook niet onze Lieke met leukemie, maar óns leven met leukemie. Maar goed, laten we maar niet in herhaling vallen.

BETERfeest

Ons feest stond gepland op zaterdag 4 september, anderhalve week nadat we officieel de bel mochten luiden in het ziekenhuis en duurde de gehele middag. Achteraf goede keuzes. Zo konden we eerst wat bijkomen van het officiële einde van de behandeling en konden we zondag, de dag na het feest, uitrusten. Want gesloopt, dat waren we. Niet zozeer fysiek, maar vooral mentaal. Dus direct een aantal tips voor als je ook een BETERfeest wilt geven.

Nadat iedereen aan het begin van de middag langzaam binnendruppelde, en we hen voorzagen van een heerlijke -bijna zonde om op te eten- cupcake en wat te drinken, hadden we om 14.30 uur het ‘officiële’ gedeelte. Gezien de lading van het feest en de stroom aan donaties voor onze actie, vond ik het nodig om een korte speech te houden. Met de nodige tranen en een gebroken stem probeer je nogmaals uit te leggen wat er zich allemaal heeft afgespeeld in ons leven. Als je deze ‘kankerwereld’ niet kent, kan je je geen voorstelling maken van hoe deze eruit ziet. Hartstikke logisch en absoluut geen ‘verwijt’, maar er zijn genoeg momenten geweest dat wij ons alleen hebben gevoeld. Vervolgens hebben we onze film gedeeld. Slik. En tegelijkertijd: Wow. Wat zijn wij trots: op Lieke, op Sam, maar ook op ons. Lieve schat, we hebben het geflikt! WE DID IT!

We sloten het officiële gedeelte af met het laten zien van de kralenketting, een ketting van ruim acht meter lang en 602 kralen. En tot slot: het uiteindelijke bedrag van onze actie: ‘Help Lieke (4 jaar) kinderkanker te bestrijden!’. Vlak voor de start van het feest stond de teller op 8100,- euro. Nooit gedacht dat we überhaupt zoveel zouden ophalen, laat staan dat er op het feest ook nog flink werd gedoneerd. Uiteindelijk hebben we maar liefst 8520,45 euro opgehaald! (psst: de volgende ochtend werd er nog een laatste donatie gedaan, dus de stand is uiteindelijk op 8520,45 euro komen te staan). Fantastisch en niet te beschrijven. Wow, wow, wów!

Sponsoren

Wij zijn overweldigd door de mensen (en bedrijven!) die ons op de één of andere manier (deels) hebben gesponsord. Zonder hen hadden we het feest nooit op deze manier kunnen doen. Onze dank is zo groot. Los van alle mensen die ons hebben geholpen (dank familie, dank vrienden!) willen we Anneloes bedanken, zij heeft de gehele middag (kosteloos!) foto’s willen maken van dit bijzondere feest. En wat voor foto’s! Het geeft precies de sfeer weer en de vreugde die iedereen voelt die dag. Dus als je nog een goede fotograaf zoekt, bij haar moet je zijn.

Voor meer informatie, kijk op http:www.byanneloes.com

Verder, in willekeurige volgorde, willen we de mensen bedanken van Bounce & Co (http:www.bounceenco.nl) voor het fantastische springkussen. Echt, we hebben onze kinderen bijna niet gezien die middag. Wat een lol, wat een leuke toevoeging voor een feest. Wij mochten (kosteloos!) de Multiplay Aap gebruiken. Dank daarvoor!

Onderstaande cupcakes waren niet alleen heel lekker, maar ook bijna te mooi om te zien. En inderdaad, Dorien Lichtenberg van Happy Taarten, heeft ook een aantal kralen van de kanjerketting erin verwerkt. Op elke cupcake een bloemenkraal (einde behandeling), met daarnaast een andere kraal die Lieke veel aan haar ketting heeft hangen. Dorien maakt niet alleen cupcakes, maar ook verjaardagstaarten, geboortetaarten, bruidstaarten en nog veel meer. Soms is het bijna kunst wat ze maakt, naast dat het altijd lekker is. Dorien: ontzettend bedankt! (check haar Facebook: Happy Taarten Groningen).

Om het kinderfeest helemaal compleet te maken, kon er ook geschminkt worden. In eerste instantie bedoeld voor de kinderen, maar later bleken ook veel volwassenen interesse te hebben. In hoeverre onze schminkdame daar zo blij mee was – het schminken van volwassenen kostte veel werk plus dat de eisen nogal hoog lagen-, dat weet ik niet. Maar één ding werd duidelijk: het schminken was een groot succes! En ook dit werd kosteloos gedaan. Ik zal haar niet met naam en toenaam noemen, haar schminckdiensten wil ze waarschijnlijk na deze ervaring binnen eigen, kleine kring houden (ahum). Vanuit ons: ontzettend bedankt!

Hoewel de poffertjeskraam niet gesponsord kon worden, bleek het wel een groot succes te zijn. Twee uur lang onbeperkt poffertjes afhalen, wie vindt dat nou niet leuk? De poffertjes gingen erin als koek (eh, poffertjes) . Aanrader om te doen!

Om 17.00 uur konden – voor wie dat wil- een vlugge hap worden genuttigd. Tegen alle verwachtingen in, werden alle broden gesponsord (dank bakkerij van Esch in Tolbert!) en het beleg (dank slagerij Meatpoint in Tolbert!). Hoewel hier geen foto’s van zijn genomen, vonden de broodjes gretig aftrek. O ja, ook iets van 300 ballonnen werden gesponsord (dank Het Feestkanon in Sumar!). Je raakt bijna in de war met alles wat gesponsord werd. Zo fijn!

Even geen blog meer

De afgelopen twee jaar hebben we goed en groots kunnen afsluiten: de actie liep ver boven verwachting goed en ons BETERfeest was een feest om nooit meer te vergeten. En om nooit meer over te doen. Laten we dat even afspreken. Wij weten als geen ander dat gezondheid geen vanzelfsprekendheid is en niemand je garanties kan doen voor de toekomst. Nu is het BETERfeest voorbij en hebben we sinds een lange tijd opeens geen datum meer om naar uit te kijken. Een gek, onwennig gevoel. Nu begint een andere fase voor ons als ouders: langzaamaan weer vertrouwen krijgen in de toekomst, in de gezondheid van Lieke en hopen op het beste.

Na twee jaar zijn we moe van ons eigen verhaal. We willen graag dat deze periode langzaamaan naar de achtergrond verdwijnt in plaats van dat het zo prominent aanwezig is. Ik merk dat ik afstand nodig heb en dat ik voorlopig geen zin en geen puf meer heb om blogs te maken en actief te zijn op Insta. Althans, voorlopig niet. Voor nu wil ik mij eerst focussen op ons fantastische gezin en genieten we van elke dag die er is. Er liggen al meerdere vakanties in het verschiet, dus er zijn opeens andere data waar we naar uit kunnen kijken. Het leven mag en moet gevierd worden! Lieve mensen, bedankt voor de reacties en voor het lezen van onze blogs. Over een tijdje pak ik wellicht de draad weer op, maar dan zal het thema zich voornamelijk richten op ons leven ná leukemie. Liebe Leute, geniet nog even van de prachtige foto’s …

Dikke kus, René, Roos, Lieke & Sam

Bestel Kanjerketting sokken en steun daarmee de Vereniging Kinderkanker Nederland. Voor meer informatie: https://www.kanjerketting.nl/kanjerkettingsokken

One thought on “Ons BETERfeest!

  1. De foto’s zijn zo mooi Roos!
    Geeft echt de sfeer weer van het super feest!
    Nu gaan genieten met een grote G!
    Toppers zijn jullie alle 4!

    Dikke kus van ons 3en!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *