Abonneer je op onze blog!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Social

Actie

Sinds een aantal weken is de actie ‘Wie helpt Lieke kinderkanker te bestrijden?’ gestart met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum. In de eerste weken stroomden de donaties in een rap tempo binnen en stond de teller al snel op 4000 euro. René en ik zijn enorm dankbaar voor elke donatie, elke euro, omdat geen enkel kind met kinderkanker zou mogen overlijden. Maar helaas, het gebeurt nog steeds. Denk aan de zesjarige Tijn die in 2017 een nagellakactie had opgezet om een speciale robot naar Nederland te halen. Dit is (hem) uiteindelijk gelukt, er is destijds 2,5 miljoen euro opgehaald. Eind 2020 heeft het Prinses Máxima Centrum dan ook de robot-arm aan kunnen schaffen. Voor Tijn kwam het te laat: hij leed aan hersenstamkanker en overleed op zesjarige leeftijd.

Zucht… dat is even slikken. Denk ook eens aan de 25-jarige Melissa die te gast is geweest bij Jinek en die haar verhaal heeft gedeeld op social media en in haar eigen boek ‘Mijn kwaadbloed’. Zij overleed dit jaar aan leukemie. René en ik hebben de uitzending van Jinek niet gezien, net als haar blog en haar boek. Je kan je voorstellen dat dit te dichtbij komt en te heftig is om te horen. Maar het gebeurt. Kinderen met kinderkanker overlijden nog steeds. En door zoveel mogelijk geld op te halen en dit rechtstreeks te doneren aan het Prinses Máxima Centrum, kan er meer onderzoek gedaan worden, middelen aangeschaft worden waardoor genezing steeds beter mogelijk is.

Dus hoewel we enorm dankbaar zijn voor dit bedrag – inmiddels staat de teller op 4800 euro!- willen we heel graag ons doelbedrag van 7500 euro halen. Bij deze dan ook de oproep: Lieke heeft jullie heel hard nodig! Deel dit bericht, deel onze actie binnen jullie eigen netwerk en doneer! Echt, elke euro telt.

Update BETERfeest & Lieke

De voorbereidingen zijn in volle gang en er hebben zich al meerdere sponsoren gemeld. Dat raakt ons diep. Zo is er onder andere een springkussen geregeld, kunnen de kinderen worden geschminkt en zijn er voorbereidingen getroffen met betrekking tot muziek en het eten en drinken. Lieke weet nog van niets, haar lichten we later in. Ook nu ze de laatste Dexaweek ingaat, hebben we haar (nog) niets verteld. Wat moeten we tegen haar zeggen? Welke beloftes kan je doen en welke niet?

Nu de tijd wel erg snel gaat – we zitten al over een paar dagen in de maand augustus- en we ‘slechts’ nog drie weken hebben voordat we de bel gaan luiden, voelt alles wat dubbel aan. Er heerst zeker vreugde, maar ik moet zeggen dat ik ook veel bezig ben met de afgelopen twee jaren. De dieptepunten die we gekend hebben en de onzekerheid van de toekomst: alles voelt tegelijkertijd heel beladen.

Met Lieke gaat het goed. Ze stroomt over van energie en wil van alles doen. Haar haren groeien als kool – zie haar Elsavlecht! – en madame weet ontzettend goed wat ze wil en wat ze niet wil. Ook wie ze daar voor in kan zetten trouwens. Zou brutaliteit een bijwerking kunnen zijn van alle medicijnen? Zo wordt haar broertje regelmatig ingezet als slaaf en moet hij van alles ophalen voor zijn ‘prinses’. Zo trouw dat hij is, doet hij dit braaf. Arme jongen. Ook worden haar onderhandelings ‘skills’ steeds verfijnder en beter. Voordat je het doorhebt ben je beland in een discussie met je vierjarige dochter en moet je sterk in je schoenen staan om je eigen punt te blijven verdedigen. Je pikt hopelijk de sarcastische ondertoon op – hoewel het (ahum) redelijk dicht bij de werkelijkheid komt- maar heel eerlijk: ze doet het fantastisch! Wat zijn wij trots haar. Onze strijder.

Eigenlijk is ieder kind met kinderkanker een strijder en bestaan er geen winnaars of verliezers. Lieve mensen, help Lieke om haar doelbedrag te halen! Ken je iemand die wellicht zou willen/kunnen doneren? Deel de actie. Onze dank is groot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Next Post

Na twee jaar mag ze dan eindelijk de bel luiden!

za sep 11 , 2021
We zijn klaar. Nada. Noppes. Na twee jaar, 730 dagen, is het dan eindelijk zover. Lieke is klaar met alle behandelingen. Geen beenmergoperaties meer, geen […]